GDPR på Facebook
28. december 2018
Vågner du badet i sved om natten på grund GDPR? Frygter du at dine Facebook-annoncer kan udløse en kæmpe bøde? Det er der ikke grund til! Læs hvorfor her.

Nick Traulsen
18. december 2017
Vi arbejder hovedsageligt med annoncering for vores kunder, da vi føler at den organiske del af indsatsen på Facebook bedst kan klares af det team der tænker på brandet hele dagen. For organiske posts og annoncer er sjældent det samme, og bør ikke bruges på samme måde.
En af de vigtigste ting at huske på, er at dine likes følger dig på grund af det du giver dem. Du giver dem content, du underholder dem, du giver dem et smil på læben, eller en grund til at stoppe tommelfingeren et lille sekund, inden den igen forsætter ned gennem newsfeedet, i en evig søgen efter et momentalt ophør af kedsomhed.
Derfor bør du opdele det således:
Hvis du holder dig til denne simple regel, så skal din Fanpage nok klare sig helt fint. Når du derimod beder om at folk køber, skrive sig op til et nyhedsbrev eller lignende, så giver du dem også en grund til at rulle videre i deres newsfeed.
Måske har de lige købt, måske har de ikke råd lige nu, måske abonnerer de allerede på dit nyhedsbrev, og derfor ruller de videre. Du skaber med andre ord en barriere for engagement. Når dine følgere ruller videre, tolker Facebook derefter som om, at dine posts ikke skaber værdi. Næste gang. Næste gang dit ”like” logger på, prioriterer Facebook derfor måske at vise et posts fra en af de hundredevis af andre sider, han/hun følger. Når du ”skræmmer folk væk”, handler du altså imod Facebooks interesse:
Facebook er kun interesseret i 1 ting, og det er at folk bliver ved med at bruge Facebook
Derfor er du nødt til at give folk en god grund til at stoppe op, ved at give dem noget (for eksempel noget interessant og relevant content). På denne måde holder du din fanpage fra at drukne i alle de mange andre posts, der prøver at fange dine følgeres opmærksomhed. Du får endda muligheden for skille dig ud, og skabe positive associationer til dit brand.
Facebook ændrer sig en del hele tiden, men deres grundtanke forbliver den samme. Hvis folk ikke besøger Facebook, så er de ikke noget værd. Hvis du har dette med i baghovedet i alt det du laver på Facebook, så skal du nok klare dig fint. Sørg for at folk stopper op, klikker, liker, kommenterer og så videre. Du kan se vores 7 gode råd til en bedre fanpage her:
https://themarketingguy.dk/en-sund-fanpage-pa-facebook/
Du kan også downloade vores e-bog, hvor du får endnu flere råd til hvordan du får mest muligt ud af din fanpage: https://themarketingguy.dk/e-bog/
Der er mange der spørger os om hvor ofte man skal poste, og en del synes også at man skal poste hver dag. Det kan du også godt gøre, hvis du laver virkeligt gode posts.
Men bare tænk på at hver gang du poster, så skal dit post konkurrere med mellem 1.500 og 15.000 andre posts om at komme ind i dit likes newsfeed. Og hvis du føler dig sikker på at du kan slå 1.500 andre posts hver dag, i kampen om dine likes opmærksomhed, så skal du bare give den gas. Realiteten er dog at de færreste kan dette, så lad være med at poste bare for at poste. Post i stedet når du har noget godt at sige, der skaber værdi for dine fans. Ellers mister du dem.
En af de vigtigste ting du kan gøre, er at holde øje med din fanpage. Lav en analyse af hvordan det går hver måned i forhold til organisk reach og engagement rate. Dette er de 2 vigtigste parametre, men vælg gerne flere, du gerne vil kigge på.
Find så ud af hvad dine kunder reagerer på, hvad de kan lide, og bliv ved med at udvikle dit content. Skab en personlighed, som folk kender og holder af. Målet er at folk ved hvem du er, og ved hvad du poster, og de kan lide det.
Vi har hørt fra en del, at at kan være svært at vide hvor man skal starte, når man vil lave en analyse på ens fanpage. Derfor har vi udviklet en rapport som gennemgår: