Tjommi er en app (og et website), der giver dig penge tilbage, hvis noget du har købt kommer på tilbud bagefter. En ret genial idé og de har også eksekveret det til UG.
Når en nogle marketingsnørder som os hører om sådan en case, så spærrer vi øjnene op. “Altså en case hvor vi skal sælge til folk, at de kan få gratis penge… uden at gøre noget? Det tror jeg satme godt, at vi kan få til at stikke af!”. Vi tror faktisk så meget på ideen, at vi også har investeret i selskabet igennem TMG Invest.
Tjommi har et enormt talentfuldt team, og de havde allerede testet at køre annoncer på både Facebook, Instagram og TikTok, før vi kom med på casen. Der var gjort et stærkt benarbejde, hvor de specielt fundet frem til én stærk konklusion: Videoer fra den opblomstrende skov af unge TikTok-influencere fungerer super godt! Her bliver der talt i øjenhøjde, brugt de mest aktuelle trends og vigtigst af alt, så lugter det ikke så meget af en reklame – for det er jo skabt af de samme mennesker som normalt leverer content til dit feed. Derudover er videoer fra TikTok-influencere ofte en del billigere end influencere, der har bygget deres følgerskare på Instagram. Et virkeligt godt hack til at komme i gang med at teste autentiske videoer er at kontakte et contentbureau som Micky Creatives eller Brandheroes, der formidler aftale og kontakt mellem virksomheder og skoven af influencere i alle størrelser.
https://www.tiktok.com/@carlabolettekay/video/7128015104670436614?is_copy_url=1&is_from_webapp=v1
Tjommi på TikTok
I Tjommi’s tilfælde er der ikke gjort meget ud af at opbygge virksomhedens egen TikTok-side. Der bliver selvfølgelig postet noget en gang imellem, men det er ikke strategien at væksten skal komme derfra. I stedet bruger vi influencernes egen profil som afsender på annoncerne ved hjælp af en boostingkode. Det betyder at influencernes antal af følgere ikke er synderligt vigtigt, for hvis de laver en god video, så kan vi finde ud af at distribuere det. TikTok har, som system, virkelig gjort denne proces smooth og effektiv for annoncørerne.
Vi ser, at det er i omegnen af hver femte eller hver tiende video fra en af de unge influencere, som virkelig rammer noget godt. Når vi får en af disse, er det bare med at skalere, så vi får så mange nye brugere som muligt på det.
Vi ser nemlig også, at content har ekstra kort levetid på TikTok. Vi skal hele tiden sørge for nyt content for at priserne ikke stiger. Årsagen er tydelig: Platformen har simpelthen ikke uanede mængder brugere i Danmark, og med visningspriser, der er ca. en femtedel af hvad vi er vant til på Facebook & Instagram, når man relativt hurtigt at have vist til alle der er, og hvis de ikke har konverteret på det, som de har set, så skal der noget andet til. Setuppet virker og prisen per nyt medlem har været så god, at der har kunne skaleres i en grad, så vi allerede nu har indfriet det mål for antal app installs et halvt år før forventet.
App Installs Vs Conversions
En af de første ting vi skulle have konkret data på, da vi startede op, var om det var mest effektivt at bruge App Install-objective og sende folk til direkte App Store eller at bruge Conversion-objective og sende folk til hjemmesiden, hvorfra man enten kan oprette sig direkte eller klikke sig til App Store.
Den rapporterede Cost Per Action (hhv. App Install eller Conversion) viste sig at være en smule lavere ved brug af Conversion-objective. Hertil skal man dog tage højde for, at trackingen af App Installs efter iOS14+ har været stærkt nedsat, så man kan godt attribuere lidt ekstra til det rapporterede der.
Til gengæld så ser vi at ca. 33% af dem der installerer appen ikke får gennemført oprettelsesforløbet, og netop af den grund, bliver den mest effektive løsning at sende folk til hjemmesiden, hvor de kan oprette sig uden at skulle installere appen.
Spark ads Vs Virksomhedsafsender
Da TikTok tog The Marketing Guy ind som et af de bureauer de ville oplære i optimal annoncering på deres platform, blev der tydeligt understreget at det format, som vi kunne forvente at se gode resultater fra ville være “Spark ads”. Det er det som Meta ville kalde “Use Existing Post” – altså at man går ind og tager et post, som i første omgang er postet organisk, tilføjer en knap med et link og distribuerer det som en annonce. Vi forstod, at logikken måtte være, at TikTok gerne ville have at deres platform domineres af organisk og autentisk indhold, og når indhold ser organisk ud, har folk paraderne nede og lytter i højere grad til hvad videoen har at byde på. Det har vi gjort med alle influencer-videoerne efter TikToks anbefaling. Vi blev lært at det som Meta kalder “Dark Posts” – altså posts som kun laves som annoncer, og kun vises til de mennesker som man betaler for en plads i køen hos, det ville give meget begrænsede resultater.
Da platformen er ny, ville vi dog gerne udfordre dette med Tjommi. Vi begyndte nemlig så småt at løbe tør for folk i det helt unge segment, og fik derfor lavet content, der tydeligt skulle have Tjommi som afsender, samt have et mere professionelt feel. Eksempler kunne være en grafisk gennemgang af appen med speak indover eller en beskedsamtale, hvor en ven fortæller den anden at hun lige har fået tusind kroner tilbage uden at løfte en finger. Den sidste her gav et helt tydeligt boost i antal nye medlemmer vi kunne tage ind. Og det på trods af at den var kørt som “dark post” med virksomheden selv som afsender.
Ofte når Meta eller TikTok anbefaler noget, så er det værd at bruge lidt ressourcer på at teste det. Der findes ikke en entydig sandhed om hvad, der vil performe bedst for alle virksomheder i alle situationer.
–
Skalering og andre kanaler
Den største udfordring ved TikTok, i Danmark, er at adoptionen af platformen er for lille til, at man kan bruge rigtigt mange penge der, uden også at få en alt for høj frequency.
Derfor så kører vi lige nu annoncer på både Facebook, Instagram og Tiktok. Specielt den ældre målgruppe er endnu ikke stærkt repræsenteret på TikTok, derfor er det vigtigt at få spredt annoncekronerne godt ud for at kunne holde den volumen af nye medlemmer, som vi gerne vil have.
Når man snakker udlandet til gengæld, er TikTok langt længere fremme end de fleste danskere forstår. Her er der højt til loftet og rigeligt at tage af. Visningspriserne er højere end i Danmark, fordi at der er flere annoncører om buddet, men når man først rammer plet med den rigtige influencer i f.eks. UK, så kan man altså trykke på en knap som er meget sjovere end den danske.
Vi har netop launchet Tjommi i UK, og trods sparsomt content, fik vi fra starten nogenlunde samme konverteringspriser som i Danmark. Nu skal vi bare have testet os frem til, hvad englænderne reagerer aller bedst på, og så skal der skaleres.
– Skrevet af Patrick Wolffgang, oktober 2022.