Mit Link På Facebook Virker Ikke

17. august 2016

Når du skal dele et link fra din profil eller din page, er det vigtigt at det ser pænt ud for at postet kan opnå høj interaktion.

Enkelte gange når man sætter et link ind i sit post vil Facebook lave en fejl, og linkets preview/thumbnail vil se således ud:

Man ville umiddelbart tro at det er linket der en fejl på, og at der ikke er noget at gøre, men det er faktisk bare Facebook, der lige har brug for at crawle linket en ekstra gang for at finde frem til de rigtige informationer til preview’et.

Se her hvordan du fikser det:

  • Gå til Facebook ”debug” værktøj: https://developers.facebook.com/tools/debug/
  • Indsæt linket og klik “debug”
  • Værktøjet analyserer nu linket og viser dig hvilke informationer (og fejl) den kan finde på det. Rul her ned i bunden under URLs og tryk: Open Graph Object Debugger.
  • Klik på ”Fetch new scrape information”
  • Du vil nu se en flere informationer om linkets indhold og et preview af hvordan det vil blive vist i dit post. Gå nu tilbage til Facebook, opdater og så bør dit link virke som det skal.

Når Facebook skal generere et thumbnail-design til et link, loader den informationer fra linket. Disse informationer gemmes midlertidigt i Facebooks hukommelse, så hvis der er sket en fejl i processen for enten dig eller hvem der tidligere har delt linket, vil fejlen opstå. Ved at udføre de ovenævnte steps får man Facebook til at slette det gamle data og loade nyt ind i hukommelsen – uden fejl.

Cookie-mark

Zack Muckerberg elsker cookies

Det burde du også. Klik OK hvis du vil være fed ligesom Muckerberg.
OK